Chloë Elsenaar (1997) is in Zuid-Groningen geboren en heeft als 6-jarige haar eerste vioolles van Gea v.d. Woude gekregen. Na een aantal jaren is ze lessen gaan volgen bij de Zwolse Vioolacademie van Adriaan Stoet. Op zevenjarige leeftijd kreeg ze haar eerste eervolle vermelding bij het Haydn Muziek Festival.
Ze won de eerste prijs bij ‘Speel je in de kijker’ en mocht daardoor soleren met vier leden uit het Valerius ensemble. Bij het Utrechts muziekfestival kreeg ze een eervolle vermelding (kwartet) en bij het Prinses Christina Concours (solo). Een paar jaar later won ze de tweede prijs op het Prinses Christina concours (regio oost) en mocht vervolgens naar de Dag van de Genomineerden in Den Haag.
Chloë heeft verschillende masterclasses gevolgd bij Christiaan Bor en Emmy Verhey en Borika van den Booren. Ze mocht spelen op het Kamermuziek Festival tussen Maas en Waal van het Reizend Muziekgezelschap.
Met JSO de Vuurvogel heeft Chloë verschillende keren op het Bevrijdingsfestival in Zwolle gespeeld en de tweede prijs gewonnen op het nationaal concours voor jeugdsymfonieorkesten. Met dit orkest is ze op tournee naar Zuid-Frankrijk geweest en in de zomer van 2014 naar Spanje. Ze is bij dit orkest twee jaar concertmeester geweest. Momenteel maakt ze deel uit van het orkest van Ars Musica.
Vanaf oktober 2015 is zij meerdere keren met het Hollandkoor o.l.v. Jan Quintus Zwart naar Israël geweest om samen met Jan Lenselink (piano) en Noortje van Middelkoop (panfluit) het koor te begeleiden.
Hiernaast speelt zij in verschillende ensembles (o.a. ‘Che vanno’ & Trio Animando) waarmee zij zowel solo optredens verzorgd als koren begeleidt.
Chloë is cum laude afgestudeerd aan het conservatorium te Zwolle bij hoofdvakdocent Adriaan Stoet. Zij doet nu haar Master-opleiding aan het conservatorium te Utrecht bij Violiste Carla Leurs.
Zij bespeelt een viool die gebouwd is in het begin van de twintigste eeuw naar de traditie van ‘Markneukirchen’- school. De bouw is geïnspireerd op de beroemde Cremonese-school. Vandaar dat er een etiket van Stradivarius in zit. De opvallend ronde warme toon is kenmerkend voor dit ‘Stradivarius’ model.
De strijkstok die Chloë gebruikt is een ‘ W. Dörfler ‘
Sander van den Houten (1987) is vanaf april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762.
Tevens is hij titulair-organist van ‘De Burgwal’ als van de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk aldaar.
Op zijn achtste jaar begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis (Z-H).
Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant (3e prijs), het ensembleconcours in Oude Tonge (2e prijs) en het Buxtehudeconcours te Zierikzee (1e prijs).
Zijn vakopleiding tot organist ontving hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur) en behaalde daar zijn bachelor diploma.
Tevens volgde hij de studie kerkmuziek bij Hans van Gelder (liturgiek), Arie Hoek (hymnologie en cantoraat), Conny de Jong (zang) en Aart Bergwerff (improvisatie).
In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle bij Theo Jellema.
Daarnaast volgde Sander van den Houten masterclasses bij Willem Tanke (Messiaen), Harold Vogel (Buxtehude), Jacques van Oortmerssen (Stylus Phantasticus) en Thomas Trotter (Engelse orgelliteratuur).
Zijn werk als koorbegeleider bracht hem o.a. naar Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk.
Tevens maakte hij in 2013 een concertreis naar Rusland waar hij in Kostroma een aantal orgelconcerten verzorgde.
Als dirigent is hij verbonden aan het Concertkoor Immanuël te Kampen en Zang- en Oratoriumvereniging Raalte.
Tevens is hij cantor van de Theologische Universiteit te Kampen. Sander volgt privé lessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker.
Ook is hij vaste begeleider van het Cappella Campen o.l.v. Ab Weegenaar, het Kampen Boys Choir en het Roder Jongenskoor beide o.l.v. Rintje te Wies.
Sander van den Houten geeft jaarlijks vele concerten als solist, begeleider en continuo speler. Ook heeft hij een privé lespraktijk.
Ronald IJmker (1981) kreeg voordat hij les kreeg aan de muziekschool in Hoogeveen, privéles thuis. Na een aantal jaren les gevolgd te hebben aan de Muziekschool in Hoogeveen is hij verder gegaan met de hoofdvakstudie orgel bij Harm Jansen aan Conservatorium in Zwolle. Deze studie is op 15 januari 2005 met goed resultaat afgerond met een eindrecital in de Grote Kerk te Zwolle.
Ronald is verbonden als organist aan de Hervormde Kerk van Coevorden en de Protestantse Gemeente te De Krim. Hij is dirigent van VocalSpirit en het Christelijk Groot Gemengd Koor ‘Polyphonie’, beiden uit Stadskanaal.
Tevens is hij een veelgevraagd en graag geziene begeleider, bij diverse koren, op zowel orgel als piano. Concertreizen met koren brachten hem reeds in Groot Brittannië, Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Roemenië en Polen.
Ook werkte hij mee aan verscheidene CD-, radio-, en TV opnamen.
Verder geeft hij orgel- en pianoles aan zowel beginners als gevorderden.
Wilt u Ronald ook als begeleider bij uw concert of CD-opname? Neem gerust contact op!
Marjo van Someren ontving haar eerste zanglessen aan de Amersfoortse Muziekschool van Maria van der Slikke. Zij zette haar zangstudie voort bij Hein Meens aan het (Sweelinck) Conservatorium van Amsterdam, waar zij in mei 1997 afstudeerde. Vervolgens volgde zij lessen bij Henny Diemer, Johannette Zomer en Geert Berghs. Momenteel laat ze zich coachen door Heleen Koele. Marjo is als soliste regelmatig te beluisteren bij koor- en oratoriumconcerten.
Zij heeft de afgelopen jaren een zeer uiteenlopend repertoire opgebouwd, o.a. de bekende werken van J.S. Bach (Mattheus- en Johannus Passion, Weihnachtoratorium, Magnificat, Hohe Messe en vele cantates), The Messiah van Händel, Mozart en Haydn missen, romantische werken van onder meer Brahms (Deutsches Requiem), Mendelssohn (Elias en Hör`mein Bitten), Misa Creolla van Ramirez en Le Roi David van Honegger. Ook werkt zij regelmatig mee aan uitvoeringen van koren door het hele land met het christelijke repertoire, en is daarmee ook op menig CD te beluisteren.
Als liedzangeres heeft ze een veelzijdig repertoire opgebouwd met haar vaste begeleidster Sabine van der Heyden. Zij voerden o.a. De Kinderkamer van Mussorgski (in een Nederlandse vertaling) en Frauenliebe und Leben van R. Schumann uit, en vele andere liederen in verschillende talen en stijlen, waarin het Romantische lied wel favoriet blijkt.
Jorrit Woudt (1980) kreeg al op negenjarige leeftijd orgelles aan de muziekschool in Ermelo. In 1993 zette hij zijn orgelopleiding voort in Heemse onder leiding van Freddy Veldkamp. Op dertienjarige leeftijd begeleidde Jorrit zijn eerste kerkdienst en nog steeds is hij ’s zondags op de orgelbank te vinden om tot Gods eer de gemeentezang te begeleiden, voornamelijk in de Gereformeerde kerken (vrijgem.) van Enschede.
Opleiding
Jorrit studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel als leerling van Harm Jansen. Verder volgde hij improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen (Broederweg).
Koorbegeleider / dirigent
Jorrit is een veelgevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Zo speelde hij reeds in België, Duitsland, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Oostenrijk, Slovenië, Tsjechië, Malta, Hongarije, Canada en de Verenigde Staten van Amerika en was hij als organist en pianist te zien bij het bekende EO-tv-programma ‘Nederland Zingt’. Verder is hij actief als dirigent van twee gemengde koren en een mannenkoor en als arrangeur en componist van (voornamelijk koor-) muziek.
© 2022 HCM | Realisatie website: COMNOU! Hardenberg